Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérhetnék segítséget?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
40fő megy a táborba, 4 féle foglalkozás van, barlang kutató, vizi turázok, biciklisek, gyalogosok.
40fő - 1,5 része barlang kutató
20 % vizi turázok
14 fő biciklis
A többi gyalogos.
Hány százalék a barlang kutató?
Hány százalék a biciklis?
Hány fős a vizi turázok csapata?
Hány fő a gyalogos?
Hány százalék a gyalogos?
Köszönöm szépen aki segít!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,5 része nem lehet barlang kutató, különben 60-an lennének.... `frac{1}{5}`-öt akartál írni sztem.

barlang kutató: 40*`frac{1}{5}` = 8 fő
vízi túrázó: 40*0,2 = 8 fő
biciklis: 14 fő
gyalogos: 40 - (8+8+14) = 10 fő

barlang kutató `frac{8}{40}`*100 = 20 %
biciklis: `frac{14}{40}`*100 = 35 %
gyalogos: 10 fő, `frac{10}{40}`*100 = 25 %
0