Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magasság és terulet

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Egy egyenlő szárú háromszög alapja 27cm szemközti szöge 100 fokos mekkora a háromszög magassága és területe
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 27 cm
Mivel a háromszög egyenlőszárú, a másik két szöge 40°-40°-os.
Derékszögű háromszöget rajzolva alkalmazható a sin tétel:
`frac{m}{frac{a}{2}}` = `frac{sin(40°)}{sin(50°)}`
m = 11,33 cm

T = `frac{a*m}{2}` = 153 cm2
Módosítva: 4 éve
0