Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Mekkora a Nap és a Föld között fellépő gravitációs vonzóerő, ha
mNAP= 1,9*10³⁰ kg.
mFÖLD= 5,9*10²⁴kg.
rNF= 150 n ---> km= 150*10⁶*10³ m =1,5*10¹¹
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,

ide behelyettesítesz és kiszámolod:

`F_g=\gamma\cdot (m_("NAP")\cdotm_("FÖLD"))/(r_(NF)^2)` ahol `\gamma=6.67\cdot10^-11`
Módosítva: 4 éve
1