Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni ezt megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Hogy oldanátok meg ezt a feladatot? Elég egy x-et behozni?

Egy farmon háromszor annyi kacsa él, mint amennyi nyúl. Szemeik és lábaik száma összesen 144. (Minden
nyúlnak két szeme és négy lába van. A kacsáknak két szemük van, és két lábuk. Hány nyúl és hány kacsa él a farmon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Elég egy x-et behozni, kettőt semmiképp ne hozz be, de te esetleg y-ra gondoltál.

Van x nyúl és 3x kacsa. x nyúlnak van (4+2)x=6x lába és szeme, 3x kacsának van `3*(2+2)*x` = 12x lába és szeme. Összesen ez 6x+12x=18x szem és láb.

A felírható egyenlet:

18x = 144

x = `144/18` = 8

Van tehát 8 nyúl és `3*8=24` kacsa. Ellenőrizd!
0