Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paraméteres egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
c,d egyenletek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c,

A második egyenes meredeksége:

`root()(2)x+root()(3)y=5`

`y=-root()(3/2)*x+5*root()(2)/2`

m = `-root()(3/2)`

`m_2` = `-1/(-root()(3/2)` = `root()(2/3)`

Az első egyenlet:

`root()(3)x+p root()(2)y=5`

`y= -root()(2/3)/p*x+5/(p*root()(2))`

`m_2` = `-root()(2/3)/p`

`-root()(2/3)/p=root()(2/3)`

p = -1

d,

I. `(3p+2)x+(1-4p)y+8=0`

y = `(3p+2)/(1-4p)+b_1`

II, `(5p-2)x+(p+4)y-4=0`

y = `(5p-2)/(p+4)+b_2`

`m_1=-1/m_2`

`(3p+2)/(1-4p)=-(p+4)/(5p-2)`

`15p^2-6p+10p-4=4p^2+16p-p-4`

`11p^2-11p=0`

`11p*(p-1)=0`

`p_1=0`

`p_2` = 1
0