Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
396
Ez egy 9. osztályos feladatlap, én nem vagyok jó kémiából bármennyire is szeretném ezért is szeretném kérni a segítségeteket.. :c
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1, Azokat az anyagokat, amelyek protont vesznek fel.

2, -||- , protont adnak le.

3, 3-savas, 20- nincs, 14-lúgos, 7-semleges

4, szappan, oltott mész

5, vér, hangyasav, citromlé

6, amfoter

7, hidrogéniont

8, színváltozással jelzik a pH vagy a kémhatás változását.

9, piros

10, kék

11, közömbösítés

12, semleges: `[H_3O^+]=[OH^-]`

savas: `[H_3O^+] gt [OH^-]`

lúgos: `[H_3O^+] lt [OH^-]`

13, `HCl` + `H_2O` = `H_3O^+` + `Cl^-`

`NH_3` + `H_2O` = `NH_4^+` + `OH^-`

14, szénsav - karbonátion, kénsav - szulfátion, ecetsav - acetátion, sósav - kloridion.

15, Karikázni: a, b, e, g, j, k,

Az ízükről nem tudok nyilatkozni, de más se tegye; a fogyasztható savas oldatok viszont savanyúak (a savas kémhatást mondják savanyúnak is). Ettől függetlenül a lúgok lehet, hogy keserűek.
1