Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet,gyökjel?

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Ezekben a feladatokban szeretnék segítséget kérni. Képet csatoltam előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

a,

`root(5)(13)*root(7)(13)` = `13^(1/5)*13^(1/7)` = `13^(1/5+1/7)` = `13^(12/35)` = `root(35)(13^(12))`

b,

`root()(1/5):root(3)(1/5)` = `5^(-1/2):5^(-1/3)` = `5^(-1/2+1/3)` = `5^(-1/6)` = `root(6)(1/5)`

3,

a,

`3^(5x-3)=81`

`3^(5x-3)=3^4`

5x-3=4

5x = 9

x = `9/5`

b,

`3^(3x-5)=729`

`3^(3x-5)=3^6`

3x-5 = 6

3x = 11

`x=11/3`
1