Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Simogatós telefon

57
Középiskolás vagyok, az összes osztálytársamnak van simogatós telefonja. Elviszik az iskolába, és a legtöbb dolgozatnál annak a segítségével csalnak. A tanárok többsége figyelmen kívül hagyja. Miért van ez így? Minek kell egyáltalán ennyi idős gyerekeknek egyébként telefon, olyan fontos emberek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fejtörő

Válaszok

3
A középiskolás korosztály már inkább serdülő vagy tini, nem éppen gyerek.
Több indokból kellhet, például jó jegyeket szednek vele össze, ha abból nézik. (Bár ahhoz is tehetség kell, az én osztálytársaim még úgy is legtöbbször elrontják.) Ezzel egyébként ne foglalkozz, egyszer ki fog jönni, hogy mégse tudják.
Ezen kívül a legtöbben egyedül mennek suliba, ha valami történik útközben haza tudnak szólni, esetlegesen segítséget tudnak hívni. Főleg ha másik faluba/városba megy, könnyen el lehet tévedni, és a menetrendet is látni rajta. Tömegközlekedéshez jegyet is tud venni egyes járművekre.
Nálunk például év elején osztályfőnök begyűjtötte mindenki telefonszámát, ha megyünk valahova kirándulni mindenkit el tud érni, biztosra tud menni, hogy jól van, mikor hazafelé más irányba megyünk, hisz az ő felelőssége. Ezen kívül betegség esetén is vagy hívjuk, vagy írunk neki, színtén telefonon.
Nekünk előtte is volt, de különösen online oktatás óta rengeteg feladatot kapunk a Classroomba, mikor hiányzik a tanár és mikor ott van is használjuk pl a Quizletet, Quizizzt, Kahootot, amihez kell. Sokan vagyunk, környezetvédelmi okokból papír helyett a dolgozatokat is pár tantárgyból online írjuk.
Ezek alapján például nálunk nagyon sok hátránya lenne valakinek abból, ha nem vinné és a tanárok dolgát is megnehezítenénk.
Attól függ ki számít fontos embernek. Például el tudja érni a barátait, esetleg párját, ha különórára jár valahova onnan is hamar megkapja az infókat. Többen vannak, akik ilyenkor már dolgoznak, onnan is kereshetik őket. Továbbá telefonra van bankos alkalmazás, azzal nem vagyok tisztában hogy működik, de osztálytársaim között van, aki használja.
Elég sok mindenre jó, de ha nem is használja, miért ne lehetne nála? Nem sok közünk van mások életéhez, ha neki van és vinni szeretné, miért ne tegye?
Módosítva: 3 hete
1

Mi például most megyünk majd Erdélybe egy hétre és Édesanyám megkért hogy írjak ha oda értünk hogy minden rendben van e. Nem az a kérdés hogy mennyire fontos ember hanem hogy mennyire fontos dologra használja a telefont.
Módosítva: 3 hete
1

Mivel nekem nincs telefonom egy csomó hátrányom van, ahogy írtátok is. Én járok kémiából korrepetálásra, az ajtóba nyomtam a csengőt 10 percig, és mivel nem jött ki senki hazamentem. Később mondta a magántanár, hogy lemerült az elem a csengőben, és miért nem hívtam fel? Mondom nekem még nincsen telefonom és mivel nincs olyan készülékem ezért nem tudtam hívni, és csak anya tudja különben is a számát. Az online oktatás alatt elmentem könyvtárba, vagy édesanyám számítógépén keresztül tudtam megnézni a leckét. Valóban, nagy hátrány, hogy nincsen telefonom, de mit csináljak vele? Számtalanszor mi is kahootozunk, és ha kahoot óra van, akkor általában kapok egy egyest, mivel nem tudok részt venni az órán. A tanár pedig nem hiszi el, hogy középiskolás léttemre nincsen még telefonom. Jeleztem ezt anyunak is, de nem tudta, hogy mi az a kahoot, és feltételezte, hogy hazudok. Ő megvan győződve róla, hogy ennyi idős "gyereknek" mint én nem kell telefon. Jövőre megyek 11.-be a gimnáziumban, úgy, hogy évvesztes vagyok!
0