Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok e nekem ezekben a matek feladatokban segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
3. feladattól a 7.ig
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3)
Ha a szokásos jelöléseket alkalmazzuk, akkor a 'b' oldallal szemben a β szög van. Egy koszinusz tétellel ki tudjuk számolni a 'c' oldalt:
c2 = 82 + 102 - 2*8*10*cos(60°)
c2 = 84
c = 9,12 m

K = 8 + 10 + 9,12 = 27,12 m
T = (a*c*sin(β)) / 2 = 31,6 m2

4)
A feladat nagyon hasonló az előzőhez.
cos tétel:
x2 = 2332 + 3092 - 2*233*309*cos(30.9°)
x2 = 26213,8
x = 161,9 m távol van Bécs Zágrábtól

sin(α) / sin(30,9°) = 309 / 161,9
sin(α) = 0,98
α = 78,56° -os szöget zárna be.

5)
Ismét cos tétel... most már nem írom le részletesen.
x2 = 122 + 212 - 2*12*21*cos(54°)
x = 16,993 -> kb. 17 km

6)
Ki gondolta volna? Ismét cos tétel....
452 = 202 + 352 -2*20*35*cos(α)
cos(α) = -2 / 7
α = 106,6°
paralelogramma egy száron fekvő szögeinek összege 180°
β = 180-α = 73,4°

A másik átló még egy cos tétel....
x2 = 202 + 352 - 2*20*35*cos(73,4°)
x = 35 cm

7)
5 órakor -> nagymutató 12, kismutató 5
közöttük lévő szög: 5* (360 / 12) = 150°
cos tétel:
x2 = 92 + 72 - 2*9*7*cos(150°)
x = 15,46 cm

fél 3-kor -> nagymutató 6-osnál, kismutató 2,5-nél
általuk bezárt szög: 5 * (360 / 12) - 2,5 * (360 / 12) = 75°
x2 = 92 + 72 - 2*9*7*cos(75°)
x = 9,869 cm

0