Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos lenne!

Főoldal » Középiskola » Kémia
386
A 7 feladat kellene! Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`N_2` + 3 `H_2` `leftrightarrow` 2 `NH_3`

Kiindulás: 5 mol `N_2`, 15 mol `H_2`

Átalakul: `5*0.6` = 3 mol `N_2` és `15*0.6` = 9 mol `H_2`; ugyanakkor keletkezik `3/1*2` = 6 mol `NH_3`

Az egyensúlyi elegyben van:

`5-3` = 2 mol `N_2`

`15-9` = 6 mol `H_2`

6 mol `NH_3`

K = `[NH_3]^2/([N_2]*[H_2]^3)` = `6^2/(2*6^3)` = `1/12` `((mol)/(dm^3))^(-2)`.
2