Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika terfogatszamitas

Főoldal » Középiskola » Fizika
952
Mekkora a terfogata 6 mol 27 celzius fokos oxigen gaznak 5 MPa nyomáson? Valaki el tudna kuldeni a megoldast levezetessel egyutt?? Megkoszonnem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ideális gázok állapotegyenlete:
p.v=n.r.t

T= 27 celsius amit Kelvinben kell megadni, ami 300 K
p= 5 Mpa amit pascalban kell megadni ami 5000000 Pa
n= 6 mol
R= állandó aminek értéke 8,314 J/mol.K


Számítása:
V-re rendezzük az egyenletet

v=(n.R.T)/p
ami: (6x8,314x300)/5000000

Végeredmény: 0,00299 m3
0