Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
735
Egy 60 kg tömegű korcsolyázó kezében egy 6 kg-os medicinlabdával halad. Amikor eléri a 4 m/s sebességet, a golyót vízszintesen maga elé előredobja, ezáltal sebessége 3,5 m/s-ra csökken. Mekkora lett a medicinlabda sebessége az eldobás pillanatában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradás:

`(m_1+m_2)*v=m_1*v_1+m_2*v_2`

`v_2=((m_1+m_2)*v-m_1*v_1)/m_2` = `((60+6)*4-60*3.5)/6` = 9 `m/s`
0