Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen ez fontos a tz-hez hogy 4 legyen és nagyon kell a 4-es!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
6, A hobbiboltban festhető dobozokat lehet vásárolni. Flóra mind a négy barátnőjének és magának is
vett egyet-egyet. A termék ismertetője szerint a csillag alakú díszdoboz alapterülete 40 cm 2 ,
magassága pedig 5 cm. Méréssel az is kiderült, hogy a csillag alakú alaplap mindegyik oldala 3 cm-es.
Hány cm 2  felületet kell Flórának befesteni?



7, A paralelogramma alapú hasáb alaplapjának egyik oldala 54 cm, a hozzá tartozó magassága 36 cm,
a másik oldala 45 cm hosszú, a hasáb testmagassága 5 cm. Mekkora a hasáb felszíne?



9, A trapéz alapú hasáb alaplapjának alapjai 11 cm és 65 cm hosszúak, szárai 45 cm-esek. A trapéz
magassága 36 cm, a hasáb testmagassága 9 cm. Mekkora a hasáb felszíne?




11, A tükrös háromszög alapú hasáb alaplapjának alapja 60 cm, magassága 40 cm, szárai 50 cm
hosszúak, a hasáb testmagassága 8 cm. Mekkora a hasáb felszíne?


Valaki segítsen!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Segítsetek mert még van 30 percem!!!
0

6)
Nincs megadva, hogy hány csúcsa van a csillagnak?

7)
a = 54 cm
ma = 36 cm
b = 45 cm
c = 5 cm

Hasáb alapja: a*ma = 1944 cm2
Egyik oldal: a*c = 270 cm2
Másik oldal: b*c = 225 cm2
Felszín (mindegyikből 2 van): 2*(1944+270+225)=4878 cm2

9)
Trapéz területe (2 db): ((a+c)/2)*m = ((11+65)/2)*36 = 1368 cm2
Hasáb egyik oldala: a*m = 11*9 = 99 cm2
Hasáb másik oldala: c*m = 65*9 = 585 cm2
Hasáb harmadik oldala (2db): b*m = 45*9 = 405 cm2

Hasáb felszíne: 2*1368 + 99 + 585 + 2*405 = 4230 cm2

11)
Mi az a tükrös háromszög?!?!?! Az adatokból gondolom egyenlő szárú háromszög...
A háromszög területe (2 db): (a*ma)/2 = (60*40)/2 = 1200 cm2
Az alaphoz tartozó oldal: 60*8 = 480 cm2
Szárakhoz tartozó oldal (2 db): 50*8 = 400 cm2

A hasáb felszíne: 2*1200 + 480 + 2*400 = 3680 cm2
Módosítva: 4 éve
0