Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika segítség kellene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
70)
8 db bigmac = 5120 Ft -> 1db = 640 Ft
8 db miniburger = 3040 Ft -> 1db = 380 Ft

Anna: 2 bigmac + 2 mini = 2*640 + 2* 380 = 2040 Ft
Edit: 1 bigmac + 3 mini = 1*640 + 3*380 = 1780 Ft
Karcsi: 3 bigmac + 1 mini = 3*640 + 1*380 = 2300 Ft
Zsolt: 2 bigmac + 2 mini = 2*640 + 2* 380 = 2040 Ft

71)
A túra x napig tartott.
Egy biciklit 2000+ x*3000 Ft-ért kölcsönöztek
Mivel 2-en vannak:
2*(2000+ x*3000) = 34000
2000+ x*3000 = 17000
x*3000 = 15000
x = 5

Válasz: Legfeljebb 5 naposra tervezzék az utat.
1