Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Segíts légyszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
66)
a)
8 perc alatt az egyik csiga 1*8= 8 cm-t, a másik 1.5*8 = 12 cm-t tesz meg.
A köztük lévő távolság akkor 100-8-12=80 cm

b)
most x percig mennek.
Az egyik csiga megtesz 1*x = x cm-t, a másik 1.5*x = 1.5x cm-t.
Összesen megtesznek x+1.5x = 2.5x cm-t.
100-2.5x = 30
70 = 2.5x
x = 28

Ell.:
1*28 = 28 cm
1.5* 28 = 42 cm
100-(28+42)=30

Szöveges válasz!!!

67)
A C) betűnél van a cél.
Javaslom haladj tagmondatonként és színes ceruzával rajzold be az utat az ábrába.
1