Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Fizika házi feladatban valaki tudna segíteni? Köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
380
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1, a, Homorú tükör esetén

`1/f=1/k+1/t`

`1/1.5=1/k+1/(-1)`

k = `1/(1/1.5+1/1)` = 0,6 cm

N = `k/t` = `0.6/1` = 0.6

N = `K/T` `rightarrow` `K=N*T` = `0.6*2` = 1,2 cm

b, homorú tükör esetén

`1/f=1/k+1/t`

`1/1.5=1/k+1/1`

k = `1/(1/1.5-1/1)` = -3 cm

N = `k/t` = `3/1` = 3

`K=N*T` = `3*2` = 6 cm


2, a, Domború tükör esetén

`-1/f=1/k+1/t`

`-1/1=1/k+1/3`

k = `-1/(1/1+1/3)` = -0,75 cm

N = `k/t` = `0.75/3` = 0,25

N = `K/T` `rightarrow` `K=N*T` = `0.25*1.5` = 0,375 cm

b, homorú tükör esetén

`1/f=1/k+1/t`

`1/1.5=1/k+1/1`

k = `1/(1/1.5-1/1)` = 1,5 cm

N = `k/t` = `1.5/3` = 0,5

`K=N*T` = `0.5*1.5` = 0,75 cm
1