Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszöges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Sziasztok!
Tudnátok ebben segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a, b, c in RR^+`

`a^2*b^2+c^4=b^4+a^2*c^2`átrendezve:

`a^2*(c^2-b^2)=(c^4-b^4)`

`a^2*(c^2-b^2)-(c^2-b^2)*(c^2+b^2)` = 0

`(a^2-b^2-c^2)(c^2-b^2)=0`

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`c^2-b^2=0` `rightarrow` c = b `rightarrow` egyenlőszárú

`a^2-b^2-c^2` = 0 `rightarrow` `a^2=b^2+c^2` `rightarrow` derékszögű.
1