Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
1077
Valaki le tudná irni részletesebben a gyök alatt a 2x deriváltját? ( 2x )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1


Ha a `root()(x)`-nek meg a deriváltja, akkor az csak meg van szorozva egy konstanssal.

`d/(dx) root()(2x)` = `root()(2)*d/(dx)x^(1/2)` = `root()(2)*x^(-1/2)/(1/2)` = `root()(2)/2*1/root()(x)` = `1/(root()(2)*root()(x))` = `1/(root()(2x))`
1