Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paralelogramma feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1524
Egy ABCD paralelogramma AB oldalának hossza 12 cm. Az AB oldal B ponton túli
meghosszabbítására illeszkedő E pontra teljesül, hogy, BE = 4 cm. Számítsuk ki, hogy
milyen arányban osztja az ED egyenes a paralelogramma BC oldalát!
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni. Előre is köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Keressük a hasonló háromszögeket!

CDF háromszög és BEF háromszög hasonló, a megfelelő oldalak aránya egyenlő:

`(CD)/(BE)=(CF)/(BF)`

`8/4=y/x` = 2

x:y = 1:2
0