Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek témazáró

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
Egy húrtrapéz két alapja 6 cm és 14 cm, a szára 5 cm. Mennyi a trapéz területe és kerülte?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a = 6 cm

c = 14 cm

b = 5 cm

m = `root()(b^2-(c-2a)^2)` = 4 cm

K = a + 2b + c = 6+2*5+14 = 30 cm

T = `(a+c)/2*m` = `(6+14)/2*4` = 40 `cm^2`
0