Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metek témazáeró

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Egy téglatest egy csúcsában összefutó élek rendre 23 cm, 5dm és 400 mm. Mennyi a téglatest felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a = 23 cm

b = 50 cm

c = 40 cm

A = `2*(ab+ac+bc)` = `2*(23*50+23*40+50*40)` = 8140 `cm^2` = 81,4 `dm^2`

V = abc = `23*50*40` = 46000 `cm^3` = 46 `dm^3`
0