Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
379
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


A test 4 s alatt megtett 12 m-t.

`v_1=s_1/t_1` = `12/4` = 3 `m/s`

A második szakaszban (4-8 s) állt.

`v_2` = 0 `m/s`

A harmadik szakaszban 2 s alatt megtett 12 m-t.

`v_3` = `s_3/t_3` = `12/2` = 6 `m/s`

Ábra

b,

a test 10 s alatt megtett 12+12 = 24 m-t.

Az átlagsebessége:

`bar(v)` = `s_ö/t_ö` = `24/10` = 2,4 `m/s`.
1