Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
408
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = `s/t` = `(100km)/(1.dot(3)h)` = 75 `(km)/h`

30 perce ment el és 20 percnek megfelelő utat tett meg, vagyis

`s_1` = `v*t_1` = `75*1/3h` = 25 km-t.

Hátra van még 100-25 = 75 km; erre rendelkezésre áll 50 perc (`5/6` óra).

`v_2` = `s_1/t_2` = `(75 km)/(5/6 h)` = 90 `(km)/h`.
1