Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S Matekdolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
511
1.Írd fel normálalakban!
87203,23=
2. Számítsd ki annak a hengernek a térfogatát és felszínét, amelynek magassága 4cm alapkörének sugara pedig 3cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

87203,23 = `8.720323*10^4`

2,

r = 3 cm

m = 4 cm

A = `2*r*pi*(r+m)` = `2*3*3.14*(3+4)` = 131,9 `cm^2`

V = `r^2*pi*m` = `3^2*3.14*4` = 113,1 `cm^3`
0