Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S Matekdolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
1. Határozd meg a 120 és 70 legnagyobb közös osztóját és legkisebb közös többszörösét!
2. Tedd egyszerűbbé a kifejezést majd számítsd ki a kifejezés helyettesítési értékét! x=3 y=-4
2xy-x+4xy+4x-7+3(x-xy)+9=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

120 = `2^3*3*5`

70 = `2*5*7`

(120,70) = `2*5` = 10

[120,70] = `2^3*3*5*7` = 840

2,

`2xy+4xy-3xy-x+4x+3x-7+9` = `3xy+6x+2` = `3x(y+2)+2`

`3*3*(-4+2)+2` = `3*3*(-2)+2` = `-18+2` = -16
0