Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
376
Mennyi hőenergia szabadul fel a kádba engedett 100l térfogatú 40°c meleg víz 20°c-ra hűl. Hány fokkal melegíti a 3*3*2,6m es fürdőszoba levegőjét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Q = `c_v*m_v*DeltaT` = `4.2*100*(40-20)` = 8400 kJ

De többnyire a kádat fogja felmelegíteni, nem a fürdőszobát.
-1