Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

TÖRTÉNELEM! GYORSAN. AKI JÓ FOGALMAZÁSBAN AZ SEGÍTSEN PLS

45
LEHETSÉGES CÍMEK:
A Kádár-korszak szakaszai,
A Kádár-korszak hétköznapjai,
A rendszerváltás kezdete
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
A, határidő, VALÓDI!!
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

2
10 MONDAT
0

A Kádár korszak hétköznapjairól és a rendszerváltás kezdetéről is, ha azok az előzmények. talán tudok, esszéírásban elvileg jó vagyok.

A kádár -korszak hétköznapjai
Az eddigi szocialista diktatúra kicsit megenyhűlt, de még mindig diktatúra volt. A munkahelyeken és legfőképpen az iskolákban működött a KISZ. A gyerekeknek táborokat szerveztek hétvégente és iskola után, amivel azt érték el, hogy a gyerekek ritkán voltak otthon és a gimnazisták se tudtak lázadást szervezni. Aki nem tartozott az úttörőkhöz, azokat kiközösítették, nem sportolhattak, nem versenyezhettek, a felnőttek és az egyetemisták nem kaptak állásokat. Az életszínvonal valamelyest megnőtt, elkezdtek panellakásokat építeni, és bár azt mondták, hogy ezek a 90es évek végére összedőlnek, többségük még ma is áll. Emellett megjelent a színes TV, magyar zenekarok játszhattak a rádióban és koncertek is lehettek(például: Illés, Neoton Família, Omega). A korszak végére megjelentek Magyarországon is a nyugati márkák, termékek autók, és az oktatás és egészségügy észrevehetetlenűl egyre romlott, de az éetszínvonalt emelni kellett.
0