Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 6. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
426
Egy számhoz hozzáadtam egyet, megszoroztam kettővel, majd újra hozzáadtam egyet és megszoroztam kettővel, majd újra hozzáadtam egyet és megszoroztam kettővel, ismét hozzáadtam egyet és megszoroztam kettővel, így 46-ot kaptam. mennyi volt az eredeti szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenlet:

2(2(2(2(x+1)+1)+1)+1) = 46

2(2(2(x+1)+1)+1)+1 = 23

2(2(2(x+1)+1)+1) = 22

2(2(x+1)+1)+1 = 11

2(2(x+1)+1) = 10

2(x+1)+1 = 5

2(x+1) = 4

x+1 = 2

x = 1
1