Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 6. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
Egy háromszög szögeinek aránya 2:6:7. Mekkorák a háromszög szögei? Milyen háromszög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x+6x+7x = 180

15x = 180

x = `180/15` = 12

`alpha` = 2x = 24°

`beta` = 6x = 72°

`gamma` = 7x = 84°

A háromszög hegyesszögű.
1