Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 6. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
355
Egy szám háromszorosa 15-tel több, mint a fele. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük el a számot x-el

3*x - 15= x/2
6*x - 30 =x
5*x = 30
x = 6

ell.: 3*6 = 18
6/2 = 3
18-3 = 15
0