Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok.

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
Kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`cos(3x)=root()(3)/2`

I. 3x = `pi/6+2*k*pi`

`x_1` = `pi/18+(2*k*pi)/3`

II. 3x = `(11pi)/6+2*k*pi`

`x_2` = `(11pi)/18+(2*k*pi)/3`, ahol `k in ZZ`

b, `sin(x-pi/4)=-1/2`

I. `x-pi/4` = `(7*pi)/6+2*k*pi`

`x_1` = `(7*pi)/6+pi/4+2*k*pi` = `(17*pi)/12+2*k*pi`

II. `x-pi/4` = `(11*pi)/6+2*k*pi`

`x_2` = `(11*pi)/6+pi/4+2*k*pi` = `(25*pi)/12+2*k*pi` = `1/12*pi+2*k*pi`

ahol `k in ZZ`

2,

A szinuszfüggvény minimuma -1, ennek a kétszerese -2, ebből kivonva egyet, az -3.

Hol veszi fel ezt az értéket?

I. `x-pi/3` = `(3*pi)/2+2*k*pi`

`x=(3*pi)/2+pi/3+2*k*pi` = `(11*pi)/6+2*k*pi`, ahol `k in ZZ`

Ábra
0