Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladatlap

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2175
Egy baromfiudvarban hárommal több tyúk van, mint kacsa. Héttel több kacsa van, mint liba. A tyúkok száma kétszerese a libák számának.  Hány tyúk, hány kacsa és hány liba van a baromfiudvarban? Írd le a számolás menetét is! 


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x tyúk

x-3 kacsa

x-3-7 = x-10 liba

A felírható egyenlet:

x = 2(x-10) /z.b.

x = 2x-20 /+20-x

x = 20

20 tyúk van, 20-3= 17 kacsa és 17-7 = 10 liba.
2