Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a P pont és az e egyenes távolságát, majd a P és K pontok távolságát is!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1938
Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) A PLE szog (E-nek neveztem el a derekszognel levot) 180 fok-135 fok=45 fok.
A PE tavolsag eppen m. Erre lehet csapatni egy sin tetelt:
sin45fok=(m/6)
Ebbol m=4,24 meter
A PK távolság innen sima Pit. tetel.
8^2+4,24^2=PK^2
Ebbol PK=gyok82, ami joindulatu (de szabalytalan) kerekitessel 9 meter.
b) pont ugyan igy kell, csak mas adatokkal behelyettesiteni.
0