Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kellene mozgási energiával kapcsolatban! :(

Főoldal » Középiskola » Fizika
441
Egy test 10 m magasságban halad 10 m/s sebességgel. Mekkora a mozgási energiája, ha a helyzeti energiája 1000 J ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`E_h` = `m*g*h`

`1000=m*10*10` `rightarrow` m = 10 kg

`E_m` = `1/2*m*v^2` = `1/2*10*10^2` = 500 J
0