Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

NAGYON SURGOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
2. Adva van A ( -9 ; 5 ; 3 ) és B ( 4 ; -1 ; -5 ) pont a térben . Határozd meg az AB szakasz felezőpontjának koordinátáit , és a szakasz hosszát !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x_F=(x_A+x_B)/2` = `(-9+4)/2` = -2,5

`y_F=(y_A+y_B)/2` = `(5+(-1))/2` = 2

`z_F=(z_A+z_B)/2` = `(3+(-5))/2` = -1

F(-2,5;2;-1)

`d_(AB)`=`root()((x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2+(z_B-z_A)^2)` = `root()((4-(-9))^2+(-1-5)^2+(-5-3)^2)` = `root()(13^2+6^2+8^2)` = `root()(269)` `approx` 16,4
0