Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszögben mennyi az FD szakasz? (csatolom)

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Sajnos nem nagyon tudom hogyan tovább, eddig csak a b oldalt számoltam ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
hasonlóság, derekszoguharomszog
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Keresd a hasonló háromszögeket. Ha megvan, akkor felírhatjuk, hogy a megfelelő oldalak aránya egyenlő.

`(AC)/(BC)=(AF)/(FD)`

`16/12=10/x`

x = `10*12/16` = 7,5 cm
0