Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi a tesómnak 4osztalyos és ez a házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
408
A kocka egyik oldalához terület oldala 81cm számold ki a felszínét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a területe ennyi, akkor

T = `a^2` = 81 `cm^2`

A = `6*T` = `6*81` = 486 `cm^2`

Ha az oldala ennyi, akkor:

A = `6*a^2` = `6*81^2` = 39366 `cm^2`

De nagy valószínűséggel az első lesz az.
0