Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai feladat egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
624
Két város egymástól 128km-re van. Az egyik városból elindul a másikba 16km/h sebességgel egy kerékpáros, a másik városból pedig 1 órával később vele szemben 20km/h sebességgel egy másik kerékpáros. Az első kerékpáros indulása után hány órával találkoznak és mennyi utat tesznek meg a találkozásig?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megy x órát az 1. kerékpáros, x-1 órát a másik.

`16x+20(x-1)=128`

36x-20=128

36x=148

x = `148/36` = `4.dot(1)` óra, azaz 4 óra 6 perc 40 másodperc múlva találkoznak.

Az 1. kerékpáros ennyi idő alatt megtesz `4.dot(1)*16` = `65.dot(7)` km-t; a 2. kerékpáros megtesz `3.dot(1)*20` = `62.dot(2)` km-t.
0