Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai feladatok egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
610
Béla édesanyja kérésére 16%-os sósav oldatot készít. 2 liter 25%-os sósavoldathoz
mennyi 10%-ost kell kevernie, hogy 16%-os oldatot kapjon?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Keverési egyenlet:

`2*25+x*10=(2+x)*16`

`x=(2*(25-16))/(16-10)` = 3

3 liter kell a 10%-osból.
1