Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Hatarozd meg a B pontot ha tudjuk hogy az AB szakasz felező pontja F.
A(-4;4) F(5;-7)
Nagyon köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
vektorok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia Szilvia!

((-4)+b1)/2=5 az egyik egyenlet, innen b1=10+4=14 , illetve (4+b2)/2=-7, ahonnan b2=-14-4=-18, azaz a B pont koordinátái a következőek lesznek: B (14; -18) ! :)

Remélem érthető volt a levezetésem!
0

itt egy másik:

`x_B` = `x_F+(x_F-x_A)` = `5+(5-(-4))` = `5+9` = 14

`y_B` = `y_F+(y_F-y_A)` = `-7+(-7-4))` = `-7-11` = -18

B(14;-18)
0