Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
556
Két szám aránya 4:7 a kisebb szám két ötöd. Melyik a nagyobb szám? (Bocsi nem tudom hogyan kell törtet írni gépen)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`4/7=(2/5)/x`

x = `7/4*2/5` = `14/20` = `7/10` a keresett szám (0,7)
0

Nagyon nagyon köszi, életmentő!
0