Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika szamitas

Főoldal » Középiskola » Fizika
805
Mekkora a belso energiaja 5 mol hidrogenek ha homerseklete 23 celzius fok?? Levezetessel egyutt irjatok meg kerlek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
e = (f/2)*n*R*T
f = szabadsági foka a hidrogéngáznak = 5 (kétatomos)
n = 5 mol
T=23 celsius = 296 kelvin
R = gázállandó = 8.314

e = (5/2)*5*8.314*296 = ?
0