Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az eredetinek hány százaléka....?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
15.,16.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

15,

a, 100-12 = 88%-a

b, 100+15 = 115%-a

c, 100+100 = 200%-a

d, `3*100` = 300%-a.

16,

a, 250-100 = 150 %-kal nőtt.

b, 75-100 = -25 %-kal nőtt, vagyis 25 %-kal csökkent.

c, 100-100 = 0; azaz nem változott.

d, `1/4` része, azaz `1/4*100` = 25%-a lett; tehát 25-100 = -75 %-kal nőtt, vagyis 75 %-kal csökkent.

e, `100*1.2` = 120%-a lett, vagyis 120-100 = 20 %-kal nőtt.

f, `1.5*100` = 150 %-a lett, vagyis 150-100 = 50 %-kal nőtt.
0