Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Kérdés: 6 füzetet és 5 noteszért 69 forintot fizettek. Mennyibe kerül egy füzet és egy notesz, ha 4 notesz 24 hrivnyával drágább, mint 3 füzet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia
Engem a kettos valuta zavar. Biztosan igy szól a feladat, nem csak hrivnya, vagy csak forint szerepel benne?
Illetve (egyszeru) gyenletrendszert tanultatok mar?
0

Tetelezzuk fel, hogy egysegesek a penznemek.
Legyeb a fuzet x, a notesz pedig y.
Tulajdonkeppen a szoveget kell leírni, csak matematikailag.
6 fuzet, es 5 notesz 69 forint.
Azaz: 6x+5y=69
Az pedig, hogy 4 notesz 24 forinttal drágább, mint 3 fuzet ugy tudod egyenlove tenni, hogy a 3 fuzet arahoz hozzaadsz 24-et, es ezt teszed egyenlove a 4y-al. Azaz: 4y=3x+24
Az egyenletrendszert osszekapcsolva es megoldva kapod, hogy:
x=4
y=9
Ennyibe kerulnek tehat külön-kulon a termekek.
0