Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
479
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Vagy nem jo a feladat, vagy en nezek be valamit nagyon csunyan, de nekem csak az elso ketto szamra jon ki termeszetes szam, a harmadik negativ egesz.
Ha valaki megoldotta, es neki mas lett, kommenteli ezt a valaszt, hogy lassam hol benaztam, ha benaztam?:)
0


I. x+y+z=1999

II. `x+43=y/2` `rightarrow` `y=2x+86`

III. z-87 = y-x `rightarrow` z=y-x+87 = 2x+86-x+87 = x+173

x+(2x+86)+(x+173)=1999

4x+259=1999

4x = 1740

x = 435

y = `2*435+86` = 956

z = 435+173 = 608

Ell:

`435+956+608=1999` ok

`435+43=956/2` ok

608-87=956-435 `rightarrow` 521 = 521 ok

A számok: 435, 956, 608 `in NN`.
1