Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos (vektorok)

Főoldal » Középiskola » Matematika
1306
Az ABCD paralelogramma csúcsai körüljárási irány szerint vannak betűzve, és három csúcs koordiátái adottak: A (1;5) B (-2;3) C (-3;-5). Számítsuk ki a D csúcs koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
paralelogramma, vektor
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,


ha ábrázolod a pontokat koordinátarendszerben és figyelembe veszed a feladat szövegét, akkor világossá válhat, hogy `vec(BA)`-ral kell eltolni C pontot.

A következő módon:

`vec(BA)=ula - ulb=(1;5)-(-2;3)=(1-(-2); 5-3)=(3;2)`, tehát ezzel a kapott vektorral kell eltolni C pontot:

`C+vec(BA)=(-3;-5)+(3;2)=(0;-3)`, tehát ez a keresett D pont.

Kérdés esetén, nyugodtan írj!

0