Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
693
Vízszintes talajon 10 kg-os testet állandó sebességgel akarunk húzni. Mekkora húzóerő szükséges,
ha 0, 2 a súrlódási tényező?
Mennyi hő fejlődik 200 m-es vontatás folyamán?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Q=W=Fs=mgμ=10*10*0,2*200=100*0,2=4000J
F=mgμ=10*10*0,2=20N
Módosítva: 4 éve
1