Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
9. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9,

4x+3y=-11

Behelyettesítjük az adott pontot az egyenletbe, ha egyenlőség jön ki, akkor rajta van az egyenesen.

`4*100+3*(-36)=-11`

400-144=-11

256 `ne` -11 `rightarrow` a P pont nincs rajta az egyenesen.

Q(a;107)

`4*a+3*107=-11

`4a+321=-11`

4a = -332

a = `-332/4` = -83

A Q pont abszcisszája -83.

Ábra
0