Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageomteria

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
7. 8. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7,

Az egyenes meredeksége:

4x+5y=0 `rightarrow` `y=-4/5*x` `rightarrow` m = `-4/5`

A vele párhuzamos egyenes meredeksége is -4. Az egyenes általános egyenletébe behelyettesítjük az adott pontot.

`5=3*(-4/5)+b`

b = `(25+12)/5` = `37/5`

A keresett egyenes egyenlete:

`y=-4/5*x+37/5` vagy 4x+5y-37=0.

8,

A rombusz átlói merőlegesek egymásra, így a skalárszorzatuk:

`e*f` = `|e|*|f|*cosalpha` = `12*20*0` = 0.
0