Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
410
Sziasztok

Valaki tudna segíteni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
0, 2, 4, 6, 8

a) 4 · 4 · 3 · 2 · 1 = 96 db

b) 4 · 5 · 5 · 5 = 500 db

c) 4 · 3 · 2 · 1 = 24 db

d)

e) Akkor nem 0 a szorzat, ha a két kiválasztott szám egyike sem a 0 szám.

Összes eset: 5 alatt a 2, ami 10, melyek ezek:

1. 0-2 5. 2-4 9. 4-8
2. 0-4 6. 2-6 10. 6-8
3. 0-6 7. 2-8
4. 0-8 8. 4-6

A 10 esetből 6 olyan van, amiben nem szerepel 0, ezért 6/10 az esély, ami 60%.
0